Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

Oružje bi u tom slučaju stiglo do Britanije za samo 90 minuta, putujući brzinom od 600 milja na sat, upozorio je britanski general Sir Ričard Barons.

Penzionisani oficir britanske vojske procenio je da bi taj napad uključivao ispaljivanje projektila u talasima, od 60 do 90 odjednom.

U razgovoru za britanski "San", general Barons je upozorio da Velika Britanija trenutno neće moći da se odbrani od takvog napada. "Velika Britanija za sada nema vazdušnu i protivraketnu odbranu koju ima Ukrajina. Nije nam trebala", istakao je on.  

"Ona vrsta projektila koja pada na Kijev mogla bi pasti na London. A protivvazdušna odbrana Kijeva je mnogo, mnogo bolja. Čak i prilično stara ruska krstareća raketa, Kh-101 ispuštena iz aviona iznad zapadne Rusije, stiže u London 90 minuta kasnije sa eksplozivnom bojevom glavom od 500 kilograma i preciznošću od dva metra. Zato izaberite svoja vrata u Dauning stritu", rakao je britanski oficir.

Njegovo upozorenje dolazi nakon što je prošlog meseca otkriveno da bi Britanija bila krajnje nespremna da zaustavi ruske rakete i rojeve bespilotnih letelica ako bi one krenule ka njihovoj teritoriji, zbog čega toj zemlji preti haos ukoliko se ne odobre hitna ulaganja u novu protivvazdušnu odbranu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading