nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/Radio Televizija Herceg Novi

Medojević je u emisiji “Klub A plus” kazao da aktuelna hapšenja nemaju nikakve veze sa voljom premijera Milojka Spajića, a ni sa kompletnom Vladom.

“Hapšenja su rezultat Vladimira Novovića i Predraga Šukovića. Šuković direktno komunicira sa američkom kancelarijom, a Amerikanci traže hapšenja i rezultate. Možemo biti relaksirani, jer ekipa koja pomaže Šukoviću je jako ozbiljna. To su ozbiljni profesionalci koji imaju ozbiljne resurse i ne ostavljaju posao do kraja”, smatra Medojević.

Medojević smatra da Đukanović više ne kontroliše američke akcije, pa su mu poslednja šansa sudije.

“To smo videli na primeru Borisa Savića koji ni dan danas nije saslušan. Sudije su, dakle, Đukanoviću ključni igrači, a to su Savić i Suzana Mugoša”, kazao je on.

Medojević je u emisiji Đukanovića nazvao “ranjenim mafijašem koji više nema ni operativnu moć, ni logistiku”.

“Prvi put je ugrožen i ne pomažu mu ni lobisti, ni novac. Zbunjen je, nema više nikoga da zove u Beloj kući”, tvrdi Medojević.

Prema njegovim rečima, dok god postoji DPS postoji realna opasnost da se Crna Gora zove Kolumbijom na Jadranu.

“Ključne političke odluke donose se van institucija sistema. Đukanović je 2020. godine napravio dil sa unutrašnjim akterima, vlasnicima medijima i duvanskim tajkuinima da ima imunitet od krivičnog gonjenja, a da se zauzvrat ne meša i ne osporava mirnu tranziciju vlasti”, tvrdi Medojević.

Prema njegovim rečima, Đukanović bi trebao odmah da bude pozvan u Tužilaštvo na saslušanje, jer postoje osnovane sumnje da je šef oprganizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

“Da sam ja u Vladi, insistirao bih da Đukanović odmah bude priveden i saslušan kod tužioca. Bio bi još večeras u pritvoru. On je jako opasan čovek. Mnogo ljudi je za ovih 30 godina platilo glavom jer su se njemu zamerili”, kazao je on.

Krivokapić je isti Šojić, DPS vodi potrošenu politiku

Komentarišući bivšeg premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, Medojević je kazao da nema nikakve razlike između njega i lika iz popularne serije Srećka Šojića.

“Taj čovek je jedna obična karikatura, samo što se za njegovog mandata nastavio šverc cigareta u Crnoj Gori. U Vladi su bili totalni anonimusi koji su postali milioneri, a iz svega toga se izrodio Pokret Evropa sad”, smatra Medojević.

Govoreći o DPS-u, Medojević je kazao da ta partija sada vodi vode anahronu i potrošenu politiku.

“Drže se i dalje priče o crkvi Srbije, a život im donosi šuteve i golove i dokazano gube na značaju. Ljude više ne zanimaju te priče u smislu političkog rejtinga”, konstatovao je Medojević.

Očekivao sam da Milatović formira partiju, slabo se snalazi u politici

Medojević je, govoreći o predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i njegovom političkom angažmanu, kazao da je očekivao da već formira političku organizaciju ili politički pokret.

Milatović se u politici slabo snalazi. Izgleda ne može još da shvati da je postao predsednik. Još nije razgazio predsedničke cipele, a vreme u politici ide i ne čeka. On je već trebao da formira stranku sa jasnim programskim osnovama. Vidim da je kritičan prema Spajiću. Tako već mogu da se naprave osnove za formiranje antimafijsškog i reformskog bloka u koji treba pozvati ljude koji žele da Crna Gora bude pravna država, bez zagrljaja DPS-a i mafije”, poručio je Medojević.

Vlada jako slaba, Spajić će brzo napustiti Crnu Goru

Komentarišući aktuelne političke prilike, Medojević smatra da je Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem jako slaba.

“Svi su međusobno posvađani, a svako gleda da ne bude uhapšen i da zaštiti sebe. Videli smo da je Spajić sada itekako zainteresovan za bezbednosni sektor, iako naglašava da nije. On posle svega zaslužuje da bude procesuiran. Doveden je tu da samo uzima provizije od zaduživanja i od autoputa”, konstatovao je Medojević.

Medojević tvrdi da će Spajić vrlo verovatno i ubrzo napustiti Crnu Goru.

“To je profil čoveka koji želi da na brzinu uzme određenu sumu novca i da sklopi nekoliko štetnih ugovora, pa će poći ili za Majami ili za Singapur. Njemu se na reč ne može verovati”, tvrdi Medojević.

Po njegovom mišljenju, PES urušava Crnu Goru opasnim populizmom i, kako tvrdi, dovešće je do pozicije bankrota.

“To je pokret koji nema nikakvu ideologiju. Dovešće Crnu Goru do dužničke krize kao u Grčkoj”, zaključio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading