Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ona je tako odgovorila na komentar ambasadorke Izraela u Rusiji Simone Galperin, koja je izjavila da "očekuje da će Moskva osuditi napad Irana po Izraelu".

- Ali, se zato sećam redovnih izjava podrške zvaničnika Izraela akcijama Zelenskog. Onim izuzetno zločinačkim, terorističkim akcijama kopiladi iz ulice Bankovaja (u kojoj se nalazi administracija predsednika Ukrajine), usled kojih iz godine u godinu ginu civili i uništava se civilna infrastruktura, napisala je predstavnica ruskog MSP-a na Telegramu.

Ranije tokom dana, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je zvanično saopštenje povodom poslednje eskalacije na Bliskom istoku. U njemu se navodi da je Moskva zabrinuta zbog novonastale situacije i dodaje da je MSP Irana saopštilo da je napad izveden kao odgovor na ranije napade po iranskim objektima u regionu, uključujući i napad na iranski konzulat u Damasku.

Ministarstvo je, takođe, podsetilo da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije adekvatno odreagovao na ovaj nedavni napad na iranski konzulat u Siriji, objasnivši da su to sprečile zapadne članice SB UN.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading