Terotistički napad u Moskvi
Foto: AP/Omar Havana (STR)

Kako se navodi, predstavnici 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku.

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja.

- Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu - precizira se.

Ranije je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da je komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi.

- Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija - otkrila je Zaharova. 

Zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading