Francuska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Dragos Asaftei

Kako se navodi, predstavnici 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku.

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja.

"Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu", precizira se.

Ranije je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da je komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi.

"Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija", otkrila je Zaharova. 

Zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

"Sve ćemo ih pobiti, ne brinite", rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora da bude svesna posledica svoji oduka.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading