teroristi
Foto: Alo/Printscreen

- Glavno istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta izvelo je procenu apela grupe poslanika Državne dume koji su sugerisali da su visoki zvaničnici iz SAD i zemalja NATO umešani u finansiranje terorističkih aktivnosti - istakao je komitet, preneo je TASS.

Istražitelji komiteta su naveli da su sredstva primljena preko komercijalnih organizacija, kao što je gasna i naftna kompanija Burisma holdings koja radi u Ukrajini, i da su korišćena prethodnih godina da se izvedu terorističke akcije u Rusiji i inostranstvu sa ciljem da se uklone istaknute političke i javne ličnosti i izazove ekonomska šteta.

- Istraga, u saradnju sa specijalnim službama i finansijskom obaveštajnom službom, proverava izvore i kretanje novca u iznosima od nekoliko miliona američkih dolara, kao i umešanost pojedinih osoba koje su zaposlile vladine agencije, nevladine i profitne organizacije na Zapadu. Pored toga, istražnim i operativnim metodama utvrđuju se veze između izvršilaca terorističkih napada i njihovih stranih rukovodilaca, organizatora i sponzora - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading