teroristi
Foto: Alo/Printscreen

Ruska televizija "Prvi kanal" ekskluzivno je objavila fragmente snimka saslušanja četvorice terorista u Federalnoj službi bezbednosti. Nalogodavac, koji je odabrao lokaciju za napad i odredio put bekstva do granice sa Ukrajinom, zove se Sajfulo, navode optuženi za teroristički napad na saslušanju, a preneo je Kurir.

- Kakav je plan bio posle napada - pita istražitelj.

- Da odemo u Kijev - odgovara Dalerjon Mirzoev.

- Ko vam je dao instrukcije - pita istražitelj.

- Sajfulo - dodaje Mirzoev.

Sajidakramij Račabalizod navodi da im je nalogodavac rekao da odu u Kijev.

- Tamo nas je čekalo milion rubalja - rekao je Račabalizod.

- Svako od nas je trebalo da dobije po milion rubalja. Sajfulo je rekao da će nas čekati na granici i da će nas odvesti u Kijev - navodi Muhamedsobir Fajzov.

 

 

Šemsidin Faraduni navodi da im je nalogodavac rekao da pre granice ostave automobil i da ga kontaktiraju.

Prvi kanal tvrdi, pozivajući se na istražitelje, da su Oružane snage Ukrajine očistile granicu u dva pogranična područja očekujući dolazak terorista.

Grupa terorista, podsetimo, upala je 22. marta u koncertnu dvoranu Krokus na severozapadu Moskve i iz blizine pucala u posetioce nakon čega je podmetnula požar.

Do sada je potvrđena smrt 144 osobe u napadu.

Teroristi su pobegli istim automobilom kojim su došli u Krokus, a uhapšeni su tokom noći u Brjanskoj oblasti dok su prema navodima istražitelja bežali ka granici sa Ukrajinom.

Za grupu terorista, koji su prema poslednjim podacima usmrtili 144 osobe u koncertnoj dvorani Krokus u Moskvi, javnost i veliki broj zvaničnika su zatražili smrtnu kaznu, a sada se pojavila nova opcija.

Suđenje bi prema navodima Komersanta moglo biti prebačeno u Belorusiju s obzirom na to da su u terorističkom napadu ubijena i najmanje tri beloruska državljana.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Hitna pomoc došla ispred kuće Dejana Dragijevića! Priveden zbog sumnje da je pomogao da se resi tela devojcice! #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy #foryou ♬ original sound Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading