“NISAM IMAO IZBORA, NEKOLIKO SATI KASNIJE BI GA KREMIRALI" Muškarac otkrio zašto je odsekao deo uha pokojnom bratu u Sidneju
Foto: Shutterstock

Australijski mediji bave se bizarnom pričom iz 2022. godine, koja je godinu kasnije dobila sudski epilog. U njenom centru je Đian Zong Li iz Sidneja osuđen jer je pokojnom bratu Đian Ming Liju, na dan sahrane, odsekao deo uha.

Ming Li je umro u 58. godini od bolesti pluća, a brat je sumnjao da je pokojnikov sin Čeng Džang Li dobijen u vanbračnoj zajednici.

Ukoliko bi dokazao da je to istina, mladić ne bi imao prava na nasledstvo koje je uključivalo kuću vrednu milion dolara u Peteršamu, predgrađu Sidneja.

Zong Li je pristao da ispriča svoju verziju za TV emisiju “A Current Affair”.

“Brat nije ostavio validan testament. Tražio sam od Čenga da uradi DNK test, ali nije pristao. Zato sam osetio obavezu da stvari uzmem u svoje ruke”, objasnio je.

On tvrdi da je direktor pogrebnog preduzeća odbio zahtev da se pokojniku uzme uzorak kože ili kose.

“Nisam imao izbora"

“Nisam imao izbora, nekoliko sati kasnije bi ga kremirali. Ušao sam sa sinom unutra i isekao parče uha”, kazao je.

Brat dodaje da je njihova majka (91) trebalo da dobije nasledstvo, jer je u lošoj finansijskoj situaciji.

Parče uha je stavio u plastičnu kesu, zatim u staklenu posudu, pa u frižider, prenosi Daily Star.

Tek kada je pokušao da dobije potpis pogrebne službe da je “uzorak legitiman” njegov plan je otkriven. Nadležna služba je odmah obavestila rođake pokojnika.

Policajci su kasnije došli u Zong Lijev stan i pronašli deo uha u frižideru. On je priznao šta je uradio pred sudom u Burvudu i kažnjen sa 1.500 dolara.

Kasnije je utvrđeno da je Čeng zakoniti sin pokojnika Đian Ming Lija, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading