Teroristi
Foto: Alo/ALo/tanjug/ilustracija

- Na telefonu terorista nalazile su se fotografije ljudi u maskirnim uniformama sa ukrajinskom zastavom na pozadini porušenih kuća i ukrajinskom poštanskom markom sa nepristojnim gestom - saopštio je Istražni komitet na svom kanalu na Telegramu.

Istragom je utvrđeno da su napadači za teroristički napad izabrali koncertnu dvoranu Кrokus po nalogu kustosa koji je rukovodio njihovim akcijama.

- Jedan od saučesnika je 24. februara 2024. godine poslao kustosu snimke ulaza u Кrokus i prilaznih puteva do dvorane - navodi se u saopštenju.

Istražitelji su naglasili da je optuženi priznao te navode u svom iskazu.

Istražni komitet trenutno proverava umešanost predstavnika ukrajinskih specijalnih službi i islamističkih terorističkih organizacija u organizovanje i finansiranje terorističkog napada.

Grupa terorista, podsetimo, upala je 22. marta u koncertnu dvoranu Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je pucala na okupljene iz neposredne blizine i bacala zapaljive bombe.

Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da su prema poslednjim podacima u napadu ubijene 144 osobe.

Do sada je uhapšeno deset optuženih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su prema istražiteljima bili direktni počinioci terorističkog napada. Federalna služba bezbednosti uhapsila je 1. aprila u Dagestanu četiri stranca koji su navodno učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja teroristima koji su upali u Krokus.

Alo/Kurir.rs/RIA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading