Vladimir putin
Foto: Alo/Shutterstock

"Prvi rezultati istrage u potpunosti potvrđuju planski karakter akcija terorista, pažljivu pripremu i finansijsku podršku organizatora zločina.

Kao rezultat rada sa privedenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim ekstremistima“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, istraga raspolaže potvrđenim podacima da su izvršioci terorističkog napada primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, koji su korišćeni za pripremu zločina“.

Pored toga, identifikovan je i priveden još jedan osumnjičeni, umešan u šemu finansiranja terorizma. Istraga će podneti zahtev sudu za njegovo pritvaranje.

Ranije je direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio da prve informacije dobijene od uhapšenih u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu potvrđuju ukrajinski trag.

Prema njegovim rečima, teroristički napad je bio od koristi zapadnim obaveštajnim službama i Ukrajini kako bi destabilizovao situaciju u Rusiji i posejao paniku u društvu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading