AMERIKA JE U ŠOKU Bivša žena ruskog milijardera kandidatkinja za potpredsednicu SAD (VIDEO)
Foto: Alo/shutterstock

Kenedi, koji je nezavisni kandidat, se nada da će privući glasače 5. novembra, a pokušaće da iskoristi nezadovoljstvo Amerikanaca prema aktuelnom predsedniku Džou Bajdenu i njegovom republikanskom rivalu Donaldu Trampu.

Kenedi je izborom zaobišao poznatije potencijalne kandidate, uključujući zvezdu Nacionalne fudbalske lige Arona Rodžersa. On je stotinama pristalica rekao da želi kandidata za kandidata koji je testiran u borbi, skeptičan prema regulisanim industrijama i koji ima empatiju prema teškoćama prosečnih Amerikanaca.

- Tako sam ponosan što vam mogu predstaviti sledećeg potpredsednika Sjedinjenih Država, moju koleginicu advokata, briljantnog naučnika, tehnologa, žestoku mamu ratnicu, Nikol Šanahan - rekao je Kenedi (70) na događaju u Ouklendu.

Šanahan je bivša supruga suosnivača Gugla Sergeja Brina, američkog milijardera ruskog porekla. Kako je istakla, Kenedi ju je privukao delimično zbog njihove zajedničke posvećenosti zdravlju.

- Ne postoji drugi kandidat za predsednika koji epidemiju hroničnih bolesti shvata tako ozbiljno kao Robert F. Kenedi Džunior i ja ću biti njegov saveznik u tome da naša nacija ponovo bude zdrava - navela je ona.

Takođe, ona je predsednica privatne fondacije Bio Eko koja ulaže u reproduktivno zdravlje, uključujući pomoć ženama da rađaju decu u starijoj dobi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading