Pogibija u metrou
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Njujorka su rekli da je kriminal u sistemu javnog saobraćaja ovog meseca smanjen za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu u isto vreme, ali je nekoliko pucnjava i ubadanja noževima u poslednjih nekoliko meseci uplašilo korisnike gradskog prevoza, javlja Glas Amerike.

Ubistvo u metrou je poslednja u nizu nasilnih epizoda u gradskom saobraćaju, koja je navela zvaničnike da pojačaju prisustvo policije u sistemu podzemne železnice.

U ponedeljak, na dan ubistva, zvaničnici Njujorka objavili su plan da pošalju još 800 policajaca u sistem podzemne železnice kako bi suzbili izbegavanje plaćanja karata. Iako su zvaničnici neplaćanje karata označili kao problem koji je doveo do pada prihoda, oni kažu da to takođe doprinosi atmosferi bezakonja.

Nekoliko sati pre konferencije za novinare u ponedeljak o planu da se u sistem pošalje još policajaca, muškarac je izboden više puta u vozu metroa tokom svađe oko pušenja, saopštila je policija.

Osumnjičeni u ovom zločinu je takođe uhapšen, piše Glas Amerike. Ranije ovog meseca, guvernerka države Njujork, Kejti Hokul, objavila je da će poslati trupe Nacionalne garde da pomognu u sprovođenju nasumičnih provera torbi na stanicama metroa kao dodatnu meru bezbednosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading