Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

- Znate li ko će nesebično trošiti novac na odbranu? SAD i NATO. Amerika gleda na oživljene ruske strateške nuklearne snage, a mi razumemo: sve što imaju je superiornije od onoga šta imamo. Sami ćemo bankrotirati - smatra ekspert.

On je primetio da bi samo zamena zastarelih projektila Minuteman III koštala Sjedinjene Države nekoliko stotina milijardi dolara. Štaviše, prema mišljenju analitičara, novo oružje za nuklearnu trijadu SAD neće biti samo preskupo, već i neće odgovarati potrebama oružanih snaga.

- Nikada nismo ni pomislili da su Rusi sposobni za ono što sada rade. Rusija je stvorila tako dinamičnu odbrambenu industriju koja nadmašuje sve zemlje NATO-a kombinovane u proizvodnji dobrog naoružanja - rekao je Riter.

Putin: Demonstriraćemo Sarmat

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin, u obraćanju Saveznoj skupštini, rekao da će ruska vojska uskoro na borbenom dežurstvu demonstrirati najnovije teške interkontinentalne rakete Sarmat.

Kremlj je više puta izjavljivao da Moskva ne planira da koristi nuklearno oružje. Putin je naglasio da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika. Ruski neprijatelji moraju da znaju da Moskva ima takvo oružje, naglasio je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading