Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

"Znamo da je zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svet borio vekovima", rekao je ruski predsednik na sastanku o merama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada, prenose RIA Novosti.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

"Rusija zna ko je izvršio teroristički napad na Krokus, ali nas zanima ko ga je naručio", rekao je Putin, prenosi RT Balkan.

Ruski lider je napomenuo da je neophodno utvrditi zašto su teroristi pokušali da pobegnu u Ukrajinu, istakavši da se teroristički napad sasvim logično uklapa u kampanje zastrašivanja koje sprovodi Kijev.

On je izjavio saučešće porodicama i prijateljima žrtava masakra u "Krokus siti holu", i poželeo brz oporavak ranjenima.

Kako je rekao, očigledna namera terorističkog napada je bila izazivanje panike i nereda u ruskom društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost.

"Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posejati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu", rekao je ruski lider. Prema njegovim rečima, rusko društvo je u ovo teško vreme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading