DA LI JE DOŠLO VREME ZA RAZLAZ: Cepa li se Evropa sad? Oglasio se i Milatović
Foto: Alo/Printscreen

Naime lideri ovog pokreta Milojko Spajić i Jakov Milatović održali su danas odvojene sastanke.

Spajić je u 17 časova u partijaskim prostorijama održao polučasovni sastanak sa posličkim klubom PES-a, a pre početka je izjavio da je Crna Gora svakim danom bliža formiranju nove vlade.

Sa druge starne, Milatović je, bez ikakve najave, od 18 časova u Skupštini Glavnog grada imao sastanak IO podgoričkog PES-a.

On je nakon sastanka saopštio da jedošao kao gost i da se razgovaralo o temama koje se tiču Podgorice.

– Dao sam dodatne neke sugestije kao čovek koji je nekada nosio naš program u Glavnom gradu i kao čovek koji je pre svega zainteresovan za dobrobit građana Podgorice – poručio je Milatović.

Ipak, teško je poverovati da se na ovom sastanku nije pričalo o formiranju vlade, tim pre što je na istom prisustvovala poslanica Jevrosima Pejović koja je zbog neslaganja sa Spajićem nedavno isključena iz PES-a odlukom Predsedništva pokreta.

Štaviše, odbornica PES-a u Skupštini Glavnog grada Nađa Ljiljanić saopštila je da je Jevrosima Pejovic biti dio te partije sve dok se bude osjećala kao njen dio, uprkos nedavnom isključenju. Na ovaj način je da deo članstva jasno poručio da ne prihvata odluku Predsedništva, što može izazavati nesagledive posledice po budućnost partije.

Ovo samo otkriva razmere neslaganja unutar PES-a i koliko su „napukli“ odnosi između Spajića i Milatovića koji prete da se nakon današnjih sastanaka i definitivno uruše.

Čini se da PES nije nikada bio bliži i definitivnom rascjepu koje se moglo predvideti mjesecima unazad kada su stavovi dva lidera prvi put oštrije „sudarila“ povodom nastupa na parlamentarnim izborima 11. juna.

(Borba.me)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading