ŠOJGU IZDAO HITNO UPOZORENJE Ruski ministar odbrane naredio: SPROVODITE DANONOĆNO
Foto: Tanjug/Tanjug

„Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, u okviru radnog putovanja u trupe Južnog vojnog okruga na komandnom mestu Crnomorske flote, saslušao je izveštaje komande flote i štabnih oficira o trenutnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava i izvršavanju borbenih zadataka jedinica flote u zoni njihove odgovornosti“, navodi se u poruci.

- General armije Sergej Šojgu je tokom sastanka postavio zadatak da se tokom dana i noću sprovodi stalna obuka sa ljudstvom za odbijanje terorističkih napada neprijatelja, kao i za povećanje preživljavanja brodova i plovila i bezbednost infrastrukture u zoni odgovornosti flote - navodi se u poruci

- Svakodnevno je potrebno izvoditi obuku sa ljudstvom. Obuku za odbijanje vazdušnih napada i napada bespilotnih čamaca. Sprovoditi danonoćno kako bi sve naše posade bile spremne - rekao je Šojgu.

- Šef ruskog vojnog resora naredio je postavljanje dodatnog vatrenog oružja, mitraljeskih sistema velikog kalibra za uništavanje neprijateljskih dronova - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading