RUSIJA SVE MOĆNIJA Šojgu: PVO sredstva su veoma značajna u zoni specijalne vojne operacije (VIDEO)
Alo! Ilustracija A.V.

Naime, Šojgu je danas proverio napredak državnog odbrambenog naloga preduzeća Koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu "Almaz-Antej".

- Jedan od glavnih zadataka tih sistema je trenutni odgovor na neprijateljsko granatiranje. Takva integracija ne treba da utiče samo na vatreno oružje, već i na bespilotno - kazao je Šojgu. 

Ruski ministar je istakao da se protivbaterijski radarski sistemi moraju koristiti za pokrivanje objekata u regionima Ruske Federacije koji se graniče sa Ukrajinom, a ne samo u zoni Specijalne vojne operacije.

- Preduzeća koncerna Almaz-Antej rešavaju problem zaštite od udarnih bespilotnih letelica većeg dometa, raketa HIMARS i sovjetskih modela udarnog naoružanja u službi Oružanih snaga Ukrajine - ukazao je on.

Generalni direktor Koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu "Almaz-Antej" Genadij Benderski uručio je ministru odbrane mobilnu tačku navođenja za gađanje vazdušnih ciljeva i najnovije modele protivbaterijskih kontra-stanica, čija je proizvodnja uspešno savladana prošle godine. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading