Ilon Mask
Foto: AP/Kirsty Wigglesworth (STF)

"To je tačno", prokomentarisao je Mask na Iksu (bivšem Tviteru) objavu milijardera Dejvida Saksa, koji je rekao da se nisu ispunila sva očekivanja američkog predsednika Džoa Bajdena u vezi sa Rusijom.

Milijarder i preduzetnik Ilon Mask svojevremeno upozorio američke senatore da "nema šanse" da će ruski predsednik Vladimir Putin izgubiti u Ukrajini. Mask je dodao da će dalje slanje pomoći Kijevu samo produžiti sukob.

"Ova potrošnja ne pomaže Ukrajini. Produženje rata ne pomaže Ukrajini", rekao je on.

Što duže bude trajao sukob u Ukrajini, Rusiji će biti bolje, smatra Ilon Mask, koji je od početka ruske Specijalne vojne operacije pozivao na prekid vatre, tvrdeći da Kijev treba da prihvati gubitak teritorije kako bi izbjegao dalju katastrofu.

Sa druge strane, milijarder Dejvid Saks je takođe izrazio mišljenje da su mere Vašingtona učinile Rusiju i njenu vojsku jačom i većom.

"Rusija proizvodi mnogo više oružja, njena industrijska baza se proširila, a sada je testirana i ojačana u borbi, posebno protiv zapadnog oružja", rekao je Saks i dodao:

"U međuvremenu, Sjedinjene Države vide da se zalihe iscrpljuju i iscrpljuju. Pogledajte Bajdenove izjave o ekonomiji: rekao je da će sankcije slomiti rusku ekonomiju. U stvari, ruska ekonomija raste brže od ekonomije bilo koje od zemalja G7. Ona zaista napreduje, a ekonomije naših evropskih saveznika su slomljene."

U decembru 2023, sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Zapad već osetio efekat bumeranga sopstvenih antiruskih sankcija. Prema njegovim rečima, na Zapadu se mnogi ljudi već pitaju da li su uradili pravu stvar.

TASS

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading