andrija mandić
Foto: Printscreen/YouTube/ Skupština Crne Gore

“Parlament je živo biće i predstavnici naroda imaju potrebu da saopšte ono što procenjuju da je važno za one ljude koji predstavljaju”, rekao je on, dodajući sve da se suzdrže prozivanja drugih zbog prošlosti.

Huter je poručio da je njegova reakcija nastupila kao posledica prozivanja njegovih predaka.

“Određene strukture riškale su, njuškale po porodičnoj grbnici poslanika. Molim danas sve poslanike da se, zajedno sa mnom, ostave pretresanja krvnih zrnaca i porodičnog stabla, mog ili bilo kog drugog. Neka se sa mnom to završi”, kazao je Huter.

Lider DNP Milan Knežević, rekao je da izgleda da je za sve probleme u Crnoj Gori kriv predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i za “mostove, i za klanove”.

Poslanik ZBCG Slaven Radunović rekao je da je Huter braneći sebe izrekao neistine za svoga pretka i to je bio problem što se kasnije ispostavilo kao tačno. On je dodao da mu nikakav predak ne smeta.

Boris Mugoša (SD) rekao je Mandiću da „ne bude licemer“ i da se ponaša onako kako se ponašao dok je bio u opoziciji.

„Daj čoveku vlast, da pokaže pravo lice“, rekao je on.

Mandić mu je odgovorio da je pokazao „pravo lice“ i da je trpio kritike većine jer je opoziciji dozvoljavao da krši Poslovnik.

Šef kluba poslanika DPS, Andrija Nikolić, rekao je da je parlamentarna anarhija počela izborom Mandića za predsednika parlamenta.

Mandić: Osećam se ugodno na Cetinju

Mandić je ranije danas na početku sednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasedanja Skupštine Crne Gore u ovoj godini  rekao da se veoma ugodno oseća danas na Cetinju, te da pretpostavlja da je to slučaj i sa drugim poslanicima. Uoči sednice je, podsetimo, grupa građana organizovala protest, u znak revolta zbog njegovog dolaska.

“Onda imamo posebnu odgovornost da budemo na visini zadataka”, kazao je Mandić.

On je dodao i da nije siguran da su oni koji danas protestuju sa Cetinja.

“Ne mislim da je to većinska volja Cetinja. Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki posebni ljudi, koji bi mogli da se nazovu nadljudi, koliko je naše mišljenje izvan Cetinja bilo vezano za ovaj grad. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade“, rekao je Mandić, dodajući da mu je cilj da Crna Gora što prije uđe u Evropsku uniju.

Podvukao je da politika pomirenja nema alternativu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter reagovao je proceduralno i kazao da način na koji je došao na Cetinje najbolje govori kakav je on.

“Vaša ugodnost govori o licemerju i načinu na koji sedite ispod ordena narodnog heroja. Vaša titula koju ste dobili i koju rado držite nikako ne ide sa mestom koje prekrivate. Ovo je skandal i nezapamćeno da je u Prestonici imamo ovoliku količinu policije”, rekao je Huter.

On je kazao da je je Mandić “optuženi vlasnik dvojnog državljanstva sa prezumpcijom nevisnosti”.

Huter je naveo da je Mandić za Cetinje kazao da je sirotinja i da je jedini njegov značaj što je tu rođen Aleksandar Karađorđević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading