KNEŽEVIĆ: Uskoro pregovori, puna rekonstrukcija već u maju
Alo

Knežević je za "Dan" juče rekao da bi i ranije inicirali pregovore o rekonstrukciji, ali su odustali “iz poštovanja prema svemu onome što se dešavalo u Pokretu Evropa sad”.

“Poslije najnovijih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore, izlaska predsednika države Jakova Milatovića iz redova Pokreta Evropa sad, isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije, napuštanja odbornika u Podgorici i rasformiranja opštinskih odbora u Podgorici i Baru i događanja u Danilogradu, ne možemo ignorisati aktuelni politički trenutak”, kaže Knežević.

Predsednik DNP-a smatra da bi do pune rekonstrukcije trebalo odmah da dođe.

“Zbog stabilnosti vlade Milojka Spajića, koju i mi podržavamo, trebalo bi da dođe do rekonstrukcije u što skorijem vremenskom roku i to u punom formatu. Dakle, nije potrebno raditi rekonstrukciju po bilo kakvim etapama, niti bilo kakvim fazama. To treba odmah da se realizuje kako bi Vlada dobila određenu stabilnost i kako bi se još odlučnije suočila sa izazovima, posebno u realizaciji poglavlja 23 i 24”, ističe Knežević.

Odgovarajući na pitanje kada bi konkretno moglo da dođe do rekonstrukcije, Kežević kaže „vrlo brzo“.

“Smatram da bi rekonstrukcija trebalo da se realizuje najkasnije do sredine maja i da bi narednih dana mogli da otpočnemo pregovore sa premijerom Milojkom Spajićem na tu temu”, zaključuje Knežević.

Na drugoj strani, međutim, predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je nedavno da će biti ispoštovan koalicioni sporazum prema kojem je predviđeno da najkasnije u oktobru dođe do rekonstrukcije Vlade.

Mandić je kazao kako je premijer Milojko Spajić predložio da se rekonstrukcija odvija u fazama, odnosno da jedan deo bude realizovan što pre, a drugi nakon leta. Smatra i da se sve moglo završiti i pre leta.

Milan Knežević je i ranije ukazivao na različite termine koji se pominju oko rekonstrukcije Vlade, pa je saopštio da će razgovarati o tome sa premijerom.

“Ni sa kim od koalicionih partnera ne želim da razgovaram, jedino ću sa premijerom Milojkom Spajićem razgovarati o rekonstrukciji Vlade”, saopštio je Knežević.

Kazao je i da oni u ZBCG nemaju nameru da sa koalicionim partnerima razgovaraju da li mogu da uđu u Vladu.

“Mi smo potpisali koalicioni sporazum, koji podrazumijeva naš ulazak u Vladu”, naglasio je tada Knežević.

Dodao je i da je najviše napada bilo na koaliciju Za budućnost Crne Gore.

Ne mogu se ignorisati problemi

Knežević je juče za “Dan” kazao da se ne može ignorisati aktuelni politički trenutak.

“Postoje problemi kod naših koalicionih partnera i postoji određeni krizni trenutak koji bi trebalo zajednički da prevaziđemo. Iskreno nismo uspeli ovih dana iz poštovanja prema onome što se dešavalo u PES-u da pokrenemo sva ta pitanja zbog činjenice da je premijer bio jedno vreme van zemlje, ali svakako da ćemo to kandidovati kao temu i očekujemo da dobijemo konkretan i pozitivan odgovor da se to završi najkasnije do polovine maja jer ne postoji nijedan razlog zbog čega bi se to dalje odlagalo”, ističe Knežević.

Alo/Dan

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading