Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Rusiju ne treba potcenjivati budući da su njene oružane snage pokazale sposobnost da se prilagode situaciji, a da je država uspela da proširi i osnaži svoju industriju usred sukoba sa Ukrajinom, rekao je načelnik generalštaba armije SAD general Rendi Džordž.

Džordž, inače najviši oficir kopnenih snaga SAD, je svoj stav izneo tokom foruma u organizaciji "Difens rajters grupa", tink tenka sa sedištem u Vašingtonu. 

"Ruske snage se prilagođavaju i uče na osnovu iskustava stečenih tokom borbi sa ukrajinskom vojskom", rekao je on i naglasio razvoj i napredak ruske industrije u proizvodnji dronova, lutajuće municije i sistema za elektronsko ratovanje.

"Ne potcenjujte svog neprijatelja. To nikada nije dobro", rekao je Džordž i priznao da je Moskva "obavila dobar posao upumpavanjem novca i energije u svoju industriju".

Navode američkog generala potvrdili su i pojedini gosti, visokopozicionirani funkcioneri, poput Kristine Vormut sekretarke armije SAD, koja je takođe priznala da se Rusija pokazala kao sposobna da obnovi svoje industrijske kapacitete, uprkos sankcijama koje je uveo kolektivni Zapad.

Podsećanja radi, početkom februara predsednik RF Vladimir Putin izjavio je da  se proizvodnja naoružanja i municije odvija "veoma dobrim, brzim tempom", kao i da snage u zoni SVO redovno dobijaju kvalitetno naoružanje koje im treba u dovoljnim količinama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading