Izbori
Foto: AP/Sergei Ilyin (POOL)

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratiće se u četvrtak parlamentu sa godišnjom porukom – ovaj ključni izveštaj, koji će odrediti pravac razvoja zemlje u narednih šest godina, biće objavljen uoči predsedničkih izbora, na kojima aktuelni šef država učestvuje.

Poruka će biti preneta u kontekstu teške spoljnopolitičke situacije: približavanja NATO-a ruskim granicama, novih paketa sankcija i rezonantnih izjava Zapada o mogućem učešću evropske vojske u sukobu u Ukrajini.

Putin će se obratiti Saveznoj skupštini u podne – kako je za RIA Novosti rekao parlamentarni izvor, događaj će se održati u Gostinom dvoru.

U skladu sa Ustavom, predsednik Rusije se godišnje obraća Saveznoj skupštini sa porukom o situaciji u zemlji i glavnim pravcima unutrašnje i spoljne politike. Predsednička poruka, po pravilu, postaje osnova zakona i dekreta.

Istovremeno, Putin lično radi na tekstu poruke. U danima koji prethode njegovom saopštenju, predsednik dnevno ostvaruje na desetine telefonskih i ličnih kontakata radnog karaktera - sa ministrima, potpredsednicima vlade, šefovima resora i pomoćnicima administracije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading