Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ranije u subotu, Berbok je priznala da je napravila grešku tvrdeći krajem januara da Evropska unija „vodi rat sa Rusijom“.

"Onaj ko ne greši, ne živi“, citirala je Berbok ovu izreku u intervjuu za list Der Tagešpigel, objašnjavajući njene reči.

Prema Zaharovoj, to je bila ključna izjava Berbokove.

"Kada iskreno shvatite svoju grešku, shvatićete ovo. Morate. Međutim, ako ponovo budete licemerni, ovog puta pravite nepopravljivu grešku", napisala je Zaharova.

Ruska diplomatkinja je pozvala nemačku ministarku spoljnih poslova da "ako verujete da svako ima pravo na greške jer je to deo ljudskog života, prestanite da se bavite eskalacijom krize koja vodi ubijanju ljudi zapadnim oružjem“.

Zaharova je podsetila da je Nemačka osam godina podržavala ukrajinski režim koji je ubijao ljude u Donbasu i da je Rusija pokrenula svoju specijalnu vojnu operaciju da zaustavi krvoproliće i obuzda pretnje njegovog prerastanja u novi svetski rat.

"A onda su NATO zločinci počeli da dolivaju ulje na vatru, pretvarajući sve to u masovni pokolj“, dodala je ona.

Berbokova je 24. januara na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu tvrdio da evropske zemlje „vode rat protiv Rusije, a ne jedna protiv druge“.

Stoga je predložila da se izbegnu nesuglasice među zapadnim zemljama u vezi sa isporukom oružja Kijevu. Ministar se suočio sa oštrim kritikama u Nemačkoj.

(TASS)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading