"ZNAJU DA SE BORE SAMO ZA PARE" Zaharova otkriva zašto Ukrajinci napuštaju Avdejevku
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Zelenski je rekao da je odluka o povlačenju trupa iz Avdejevke doneta je da bi se spasli životi ljudi. On je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji krivicu za povlačenje ukrajinskih oružanih snaga prebacio na nedostatak dovoljne pomoći sa Zapada i "veštačku nestašicu municije".

- Ne, nije zato - napisala je Zaharova i dodala da "ZePrezident i njegova banda" ulaze u borbu samo ako im novac ide pravo u džep, sve ostalo im nije važno.

Glavnokomandujući ukrajinskih snaga Aleksandar Sirski odlučio je da se ukrajinske snage povuku iz Avdejevke i pređu u odbranu.

- Uzimajući u obzir kakva je situacija oko Avdejedvke odlučio sam da se jedinice povuku iz grada i da pređu u odbranu - napisao je on na društvenim mrežama.

Sirskog povezuju sa nizom poraza koji su doneli velike gubitke Oružanim snagama Ukrajine, uključujući i bitku za Artjomovsk (Bahmut), te zato njegov dolazak na funkciju neće dovesti do ključnih promena u ukrajinskoj strategiji, saopštila je "Ejža tajms".

Poznat po tome što je vodio vojsku u "mašinu za mlevenje mesa" u Bahmutu, šaljući u talasima trupe da se suoče sa "neprijateljskom vatrom", pisao je "Politiko".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading