Majka Alekseja Navaljnog
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija/M.Lj.

 "Upravo sam izašla iz zgrade Istražnog komiteta grada Saleharda. Tamo sam provela skoro jedan dan sama, sama sa istražiteljima i kriminolozima. Advokate su pustili tek poslepodne", rekla je majka Navaljnog Ljudmila na video-snimku objavljenom na Jutjubu. Prema njenim rečima, juče je odvedena u mrtvačnicu gde joj je pokazano telo Navaljnog.

"Istražitelji tvrde da znaju uzrok smrti. Imaju spremnu svu medicinsku i pravnu dokumentaciju koju sam videla, a potpisala sam i smrtovnicu", navela je majka ruskog opozicionara. Ona je istakla da je "po zakonu" trebalo odmah da joj daju telo Navaljnog. "Međutim, to do sada nisu uradili. Umesto toga, ucenjuju me, postavljaju mi uslove - gde, kada i kako treba da bude sahranjen Aleksej. To je protivzakonito", rekla je Ljudmila. Ona tvrdi da su u njenom prisustvu zaposleni u mrtvačnici dobili "naređenje ili iz Kremlja, ili iz Istražnog komiteta".

"Žele da se to radi tajno, bez pozdrava. Žele da me odvedu na periferiju groblja do svežeg groba i kažu: 'Ovde leži tvoj sin'. Ne pristajem na to", rekla je Ljudmila. Dodala je da je odlučila da snimi video-snimak jer su počeli da joj prete. "Gledajući me u oči, rekli su mi da će, ako ne pristanem na tajnu sahranu, nešto uraditi sa telom mog sina. Istražitelj Voropajev mi je otvoreno rekao: 'Vreme nije na vašoj strani, leš se raspada'. Neću posebne uslove, samo želim da se sve radi po zakonu. Zahtevam da mi se odmah vrati telo mog sina", poručila je majka Navaljnog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading