Aleksej Navaljni
Foto: AP/Tanjug/Ap

 "Aleksejevoj majci je prikazano telo njenog sina, ali ga ne vraćaju. Umesto toga, ona je ucenjena. Po nalogu Kremlja, istražitelji su postavili uslove gde, kada i kako sahraniti Alekseja. Oni to žele da urade tajno", napisala je saradnica Navaljnog Kira Jarmiš na društvenoj mreži iznad video-snimka na kojem je Ljudmila, majka Navaljnog, rekla da joj je telo pokazano.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ana

23.02.2024 18:24

Koliko se secam nikad se telo nije davalo porodici vec se sahranjivalo na zatvorskom groblju.on je osuden 30 g,zao mi zbog tog ali je tako.