paroh stefan maksimovic
Foto: Printscreen/Bjelovar.info

Šimpraga i Milošević su porodici Maksimović pružili moralnu podršku i reči utehe i razgovarali o mogućnostima zaštite parohijskog doma. Otac Stefan je izrazio zahvalnost predstavnicima SDSS-a što su došli u ovom teškom trenutku za njegovu porodicu i napomenuo da mu je bitno da znaju da nisu sami. 

Nakon što su u centru Bjelovara na pravoslavnoj crkvi Svete Trojice krajem prošle godine osvanuli ustaški grafiti, crkva se ponovo našla na udaru vandala prošle subote kada su iz parohijskog stana, u kojem živi paroh Maksimović sa porodicom, ukrali novac i porodični nakin, o čemu je obaveštena policija, piše danas portal hrvatskog nedeljnika Novosti. 

- Ovaj nemio događaj desio se samo dva meseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije rešila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu Svete Trojice u Bjelovaru, obaveštena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake - objavila je porodica Maksimović na Fejsbuku nakon pljačke.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma. Tom prilikom, predsednik je dobio poklon od Vrnjačke Banje 🤩 #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading