zoran lazović u šetnji
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Filip Filipović/Adria

U ulcinjskom Osnovnom sudu završeno je suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Advokat Gzim Hadžibeti koji zastupa Abazovića kazao je da danas Abazovićevo prisustvo nije bilo obavezno, prenosi "RTCG".

„Prisustvo Dritana Abazovića nije bilo obavezno, izvodili smo pismene dokaze, izjašnjavali se na iste“, kazao je Gzim Hadzibeti.

Naredno suđenje je, kaže, zakazano za 24. april.

„Preneću poziv Lazovića koji je upućen javno preko suda da se poligrafski testiraju. Ono što je predmet današnjeg spora ali brojne druge okolnosti“, naglasio je advokat Gzim Hadžibeti.

Bivši službenik Uprave policije Zoran Lazović kazao je da je pozvao Abazovića na poligrafsko testiranje kako bi se razjasne sve iznete činjenice.

„Da bi konačno više razjasnili sve dileme ja sam pozvao bivšeg premijera Dritana Abazovića na poligraf i da državni organi i Ministarstvo pravde preko međunarodne pravne pomoći, da dovedu eksperta i da nas dvojica vezano za ubistva, kokain da pođemo na poligraf i da to konačno razjasnimo“, poručio je Lazović.

„Ne postoji nijedna kap krvi na našim rukama, ne postoji nijedan gram kokaina u našim rukama, kao što vidite „cirkusant“ ni danas nije stigao“, dodao je Lazović.

Lazović je kazao da Abazović nikada do sad nije stisnuo petlju i nejmu u lice kazao sve što je iznio u javnost.

„Za zadnjih pet meseci i osam dana ima 700 naslova sa 200 negativnih naslova i to je čovek koji na takav način poštuje prezumpciju nevinosti i pravo na pravično suđenje i istinu.

Lazović je kazao da sve što je Abazović radio, radio je da mu uništi porodicu, nanio mi je velike probleme i bol, ali kao nastariji član porodice u obavezi sam da zaštitim svoju porodicu.

Krenuo sam u najznačajniju misiju mog života, ako ja ne uspem da je završim, završiće je moji naslednici.

Istakao je da mu je Abazović naneo bol koji mu ničim ne može naplatiti, ali je sad pred sudom našao satisfakciju.

„Nikada me nisu pozvali u Specijalno državno tužilaštvo da dam odgovore na sve ovo što navodi Dirtan Abazović“, kazao je Lazović.

Poručio je da se nada da će doći vreme da Abazović odgovara za sve što je kazao do sada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading