Pojavio se prvi put nakon bolesti
Foto: AP/Maya Alleruzzo (STF)

"On se dobro oporavlja i (u utorak) u 17 časova je nastavio sa punim funkcijama i dužnostima. Obavešteni su zamenik sekretara za odbranu,načelnik Zajedničkog generalštaba, Bela kuća i Kongres", navodi se u saopštenju.

Ostin je prebačen u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid u nedelju popodne nakon simptoma "hitnog problema sa bešikom", naveo je Pentagon u saopštenju. prenosi CBS njuz.

On je podvrgnut onome što su doktori u Volter Ridu opisali kao "nehirurške procedure pod opštom anestezijom" u izjavi iz bolnice u ponedeljak. Kancelarija ministra odbrane obavestila da će Ostin prvo raditi od kuće, po savetu svojih lekara, ali se očekuje da će se vratiti u Pentagon kasnije ove nedelje. On ima pun pristup i poverljivim i drugim materijalima potrebnim za obavljanje njegovih dužnosti, navodi se u saopštenju.

Ostinovi lekari su izdali saopštenje o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju, napominjući da je problem bešike povezan sa operacijom raka prostate u decembru. On je 22. decembra hospitalizovan radi lečenja raka prostate, a u bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi sa tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju. Lekari su ranije saopštili da su prognoze kada je u pitanju oboljenje raka kod Lojda Ostina "odlične" i da više nije neophodno lečenje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Mario Šarafciger

14.02.2024 10:14

Ministar odbrane radi od kuće a predsedniku brišu Dope posle velike hužde. Da bog Blagoslovi Hameriku