Bajden
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

On ima ozbiljnih problema. Ovo je pravo pitanje nacionalne bezbednosti, koje je svakim danom sve gore - upozorio je parlamentarac.

Džekson je rekao da je gledao Džoa Bajdena „svakog dana“ dok je bio potpredsednik u Obaminoj administraciji. Bivši doktor je primetio da su se kognitivne sposobnosti političara od tog trenutka značajno pogoršale.

Ekspert je siguran da Bajden nije trebalo da se kandiduje za predsednika. Prema rečima bivšeg doktora, političar je „kognitivno nesposoban“ za ulogu američkog vrhovnog komandanta i samo šteti imidžu države u međunarodnoj areni.

- Svako može da vidi da nešto nije u redu sa njim – i vreme je da prestanemo da pokušavamo da to sakrijemo - zahtevao je kongresmen Džekson.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile izveštaj specijalnog tužioca Roberta Heura o Bajdenovom nepropisnom čuvanju poverljivih dokumenata.

Navodi se da šef države nije mogao da se seti datuma i da je bio zbunjen detaljima, zbog čega je čuvao papire „nevinom greškom“.

Američki predsednik je opisan kao „saosećajni stariji čovek sa dobrim namerama i slabim pamćenjem“. Specijalni tužilac je odlučio da nema potrebe za pokretanjem krivičnog postupka protiv Bajdena zbog nepropisnog čuvanja dokumenata.

Kasnije je američki predsednik snimio hitno obraćanje naciji, tokom kojeg je izjavio da je „u redu“ sa svojim sećanjem. Prema pisanju Volstrit džornala, komentari specijalnog savetnika o Bajdenovim kognitivnim sposobnostima izazvali su ogorčenje kod političara i „bes“ u Demokratskoj stranci.

Bela kuća strahuje da će izveštaj „pojačati sumnje” među biračima tokom predizborne kampanje.

Podsetimo, i šef Pentagona Lojd Ostin ima velikih problema sa zdravljem, zbog čega je ponovo hospitalizovan.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading