Radojičić
Foto: Printscreen/Gradska RTV Podgorica

- Kad bi, ne bilo primijenjeno, danas primijenili Sveca, slava mu i milost, milosti ne bi bilo! Više od po' parlamenta bi sramotno poginulo, zbog izdaje Otečastva a popis bi spao na Crnu Goru iz 19. vijeka... Ni 300 'iljada... Izdajnici, trag vi se utro!? - napisao je on, a prethodno se pozivajući na Zakonik Svetog Petra Cetinjskog u kom se za izdajnike otečastva predviđa smrtnu kaznu.

- Barjak u tri boje kojim barjače Srbi, i u CG, nije nikakva narodna zastava ni Crnogoraca ni Srba, već stijeg okupatora - tvrdi Radojičić.

Istoričar i publicista Srđa Trifković kaže da autor otvoreno priziva utiranje traga preko polovine svih trenutno živih žitelja Crne Gore, svih uzrasta i oba pola, samo da mu Crna Gora bude od "izdajnika" čista. 

- Zamislite jednog samodeklarisanog Evropejca, u ma kojoj zemlji, koji priželjkuje fizičku likvidaciju više od polovine svojih sugrađana ukoliko nisu iste nacionalnosti kao i on. Zamislite da ta njegova morbidna maštanja pritom budu objavljena u jednom od tri vodeća dnevna lista u toj zemlji, bez ograde uredništva da autor iznosi samo svoj lični stav. Uistinu, tako nešto teško je zamislivo. Čak ni Robespjer, Lenjin, Staljin, Broz, Bokasa, dinastija Kim i ostali zlikovci moderne epohe nisu išli tako daleko: žrtve njihovog terora na kraju su se ipak merile „samo“ jednocifrenim procentima. Najbliži je bio Pol Pot, čiji je komunistički režim Crvenih Kmera pobio preko dva miliona Kambodžanaca od oko sedam i po miliona koliko ih je bilo pre tog krvavog pira. Da Radoičiću nečastivi ponudi magično dugme čijim bi pritiskom on takav ishod istog časa postigao, ne treba sumnjati da se ni sekunde ne bi kolebao, već bi ga sladostrasno pritisnuo - kazao je profesor Trifković za alo.rs.

Profesor Trifković je podsetio i na staru narodnu izreku koja kaže da "kad Bog hoće da koga kazni, prvo mu uzme pamet"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading