TEKSAS JE PRVI NA UDARU Srđa Trifković o novoj Bajdenovoj neslavnoj "epizodi"
Foto: Alo ilustracija

Srđa Trifković za naš portal ističe da Bajdenova administracija želi da prikaže republikance kao neke ekstremiste, a republikanci žele da istaknu do koje mere je pod Bajdenovom administracijom imigracioni sistem u raspadu i do koje mere je ta nekontrolisana ilegalna imigracija srubila kvalitet života i kulturni profil država koje su njima najviše zahvaćene.

- Teksas je prvi na udaru jer ima najdužu granicu sa Meksikom, a najžešći pobornici otvorenih vrata su države na severu kao Masačusets, Minesota, Vašington... - kazao je profesor Trifković.

Zbivanja u Americi daleko su manje dramatična nego što se prikazuje u srpskim medijima, kaže istoričar.

- Daleko od toga da je zemlja "na ivici građanskog rata" ili "na putu ka proglašenju vanrednog stanja". Ovo je jedna ozbiljna i sofisticirana politička igra teksaškog guvernera Abota i jednog značajnog dela Republikanske stranke sa ciljem da se napokon pooštre kriterijumi kontrole federalne granice koji su pod administracijom Džoa Bajdena došli do tačke da pogranična patrola može nekog da spreči da uđe, ali to ne čini, već ga sprovodi do centra za procesing odakle, posle nekog vremena biva pušten sa obavezom da se odazove na poziv Imigracionog suda što se redovno ne događa - rekao je Srđa Trifković za alo.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading