nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ B92 TV

„Situacija se toliko komplikuje da će se stvoriti atmosfera i za terorizam i političke atentate. SAD podržavaju Novivća bezrezervno. Novović ima poverenje u Šukovića. DPS narko kartel je otpočeo kampanju smene Novovića, ali pošto on ima jaku podršku SAD, krenuli su da smene njegovu desnu ruku, Šukovića“, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Ova situacija, kako kaže, dokazuje njegove tvrdnje da SDT ne može sam da vodi borbu protiv mafije, već je to zadatak cele Vlade, celog Parlamenta i čitavog društva.

„Naša mafija je političkog profila. Nastala u državnim strukturama. DPS narkomafija. Zbog toga i rušenje treba tražiti prvo u političkoj ravni, a SDT treba samo da radi svoj posao. Sva ova dešavanja sa SKY aplikacijom nedvosmisleno dokazuju tačnost još jedne moje tvrdnje, a to je da je kompletan vrh policije, ANB i DPS deo narko mafije i da tu nema nijednog čoveka na koga se možeš osloniti u borbi protiv mafije. Ko je god imao bilo kakvu starešinsku poziciju u MUP i ANB mora biti lustriran i procesuiran kao deo DPS narko mafije. Uključujući i šefa poslaničkog kluba PES i Predsednika Odbora za bezbednost Skupštine“, navodi on.

Prema njegovim rečima, premera Spajića ovo uopšte ne zanima.

„Preciznije, ne zanima ga samo da ga Novović i Šuković ne uhapse zbog korupcije i pljačke države dok je biio Ministar Finansija, kako bi završio ove velike ugovore i uzeo pare. Bečić će čekati stav Ambsade SAD“, dodaje on.

Medojević ukazuje i da će sve pući na sudu, jer nema sudija koji to mogu da presude.

„Biće svakakvih skandala. Ukratko, ulazimo u scenario Eskobarove moći u Kolumbiji,  kada korumpirana i slaba država pravi dil sa njim. Uz pečat SAD. Sve je to kratko trajala i ušlo se u kampanju terora. Mi smo u toj fazi. Slaba država ne može da se izbori protiv jake mafije. Da nema pritiska SAD, brzo bi se mafija i Vlada dogovorili o nekom rešenju. Ali kad imate spoljni pritisak i institucije, slabe i nesposobne da izvrše međunarodne obaveze, stvara se atmosfera za terorizam, političke atentate, ubijanje nevinih civila, diverzije, štrajkove, pobune… Jednom rečju – haos“, zaklkjučio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading