Lekovi
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

 Reč je o tabletama Arvind 25 mg, koje sadrže aktivnu supstancu lamotrigin. Lamotrigin pripada vrsti lekova koji se nazivaju antiepileptici. Primenjuju se u lečenju dva stanja, epilepsije i bipolarnog poremećaja, javlja HALMED.

– Belupo, nosilac dozvole za lek Arvind 25 mg tablete, u saradnji s Agencijom za lekove provodi povlačenje serije 20924092 leka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se vrši do nivoa apoteke. Navedeni postupak povlačenja proizvoda sprovodi se na temelju sumnje u neispravnost u kvalitet koja se odnosi na rezultat van granice specifikacije za sadržaj parametara aktivne supstance lamotrigin.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog leka koje nisu zahvaćene neispravnošću, kao i lekovi s istom aktivnom supstancom, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje serije leka ne ugrožava redovno snabdevanje tržišta.

Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lek, mogu to prijaviti izravno Agenciji uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom lekaru ili apotekaru radi savetovanja o načinu nastavka terapije – javlja Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED).

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
lek

Komentari (0)

Loading