OGLASIO SE RFZO Evo šta kažu povodom navoda o nestašici leka protiv gripa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Lek Tamiflu se ne nalazi na listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), registrovan je u Srbiji, a režim njegovog izdavanja je takav da se izdaje uz lekarski recept, saopštio je danas RFZO povodom medijskih navoda o nestašici ovog leka.

Iz RFZO su naveli da je nosilac dozvole za lek kompanija Roche, koja im je na upit potvrdila da nema nestašice ovog leka, da je on dostupan svim dobavljačima, kao i da ga imaju na zalihama u dovoljnim količinama i isporučuju svima koji ga traže.

Posebno su napomenuli da su dobili informaciju da apoteke imaju praksu da lekove od dobavljača poručuju uglavnom onlajn, tako da ukoliko kod dobavljača koji imaju ovakvu tehničku mogućnost poručivanja, na stanju trenutno nema leka, to ne znači da on nije dostupan na stanju kod ostalih dobavljača koji nemaju ovu tehničku mogućnost.

Zato je, ističu iz RFZO, potrebno da apoteke kontaktiraju i ove dobavljače, što one u većini slučajeva i ne čine, već daju informacije da leka nema, čime se u zabludu dovode gradjani i šire dezinformacije da postoji nestašica leka.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading