tiramisu
Foto: Alo/Profimedia

Studentkinja Ana Belisario (20) umrla je nakon što je u jednom restoranu u Milanu pojela desert tiramisu i pala u anafilaktički šok. Devojka je bila alergična na mlečne proizvode, a u desertu, na kojem je bilo naznačeno da je veganski, bilo je mleka u tragovima, piše Corriere de la Serra.

Sve se dogodilo početkom prošle godine kada je bila na večeri sa dečkom, a preminula je 5. februara iste godine.

Zbog njene smrti dve žene se sumnjiče za ubistvo iz nehata. Istraga je pokrenuta protiv majke i ćerke vlasnice poslastičarnice koja ovaj desert dostavlja u 63 italijanska restorana.

Prema preliminarnim nalazima istrage, sumnja se da su osumnjičene pomešale fakture veganskih slatkiša sa desertima koji sadrže mleko, što je dovelo do katastrofalnog ishoda i smrti mlade studentkinje. Dobile su i zabranu preduzetničke delatnosti.

U rekonstrukciji događaja koji su napravili tužioci Ticiane Siciliano i Luće Galja, navodi se da je tragediji kumovala činjenica da se u poslastičarskoj laboratoriji nije poštovalo odvajanje sastojaka, kao i to što osoblje nije prošlo odgovarajuću obuku već samo četveročasovni kurs.

Nakon što je naručila tiramisu, devojka je proverila deklaraciju, ali i tražila dodatne informacije budući da joj je bilo bitno da u hrani nema tragova mlečnih proizvoda. Nakon samo nekoliko zalogaja joj je pozlilo te je otrčala u toalet kako bi povratila.

Popila je lekove koje je uvek nosila sa sobom, ali ubrzo se onesvestila te preminula u bolnici. Devojka je studirala modni dizajn i redovno odlazila u sporni restoran. Bila je alergična na jaja, a i od rođenja je imala alergiju na mleko.

U drugim pakovanjima tiramisua iste robne marke takođe su pronađeni tragovi mlečnih proteina. Pronađeni su i tragovi jaja u majonezu u sendviču koji je takođe trebalo da bude veganski, a koji je studentica naručila za glavno jelo, piše Daily Mail, a prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading