DRAMA NA ZAKINTOSU Iz cevi im umesto pijaće vode IZLAZI NAFTA! Mole da se proglasi vanredno stanje
Printscreen

Na poznatom grčkom ostrvu Zakintos došlo je do opšteg haosa nakon što je u vodovodu pronađena nafta koja je kontaminirala svu pijaću vodu.

Zbog incidenta koji ugrožava život stanovnika na ostrvu, opština Zakintos traži da se proglasi vanredno stanje.

Kako je saopšteno u nedelju, po nalogu Ministarstva zdravlja, gradsko vodosnabdevanje je obustavljeno do rešavanja problema, a građani će do tada vodu dobijati na alternativne načine, piše Protothema.

"Problem je nastao zbog nesreće koja se dogodila na lokalnom putu, pa je nafta zbog kišnice pronašla put do vodovoda. Bunari su polomljeni, celu noć je padala kiša", naveo je gradonačelnik Zakinstosa, Giorgis Stasinopulos.

On je istakao da je veliki problem što u svakoj kući postoje "mali plasični rezervoari, a taj materijal privlači miris nafte".

Međutim, sa druge strane, regulatorno telo u Grčkoj podnelo je tužbu protiv nepoznatih lica zbog zagađivanja zajedničkog prostora i oštećenja vodovodne mreže.

"Smatramo da je nafta ušla u vodovodnu cev koja je pukla, što je dovelo do problema. To trenutno ne možemo da dokažemo, ali ćemo istražiti slučaj", rekao je predsednik DEVAZ-a Dionisis Turkakis.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading