(UZNEMIRUJUĆE) Objavljene fotografije dečaka (15) koga su pretukli hrvatski huligani u Vukovaru!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

Sada su na sajtu 24sata.hr objavljene fotografije jednog od dečaka koje su pretukli huligani. Uznemirujuće fotografije možete pogledati ovde.

Kako piše 24 sata, ovo nije prvi put da se u tom gradu, na ulici, usred dana ili tokom noći, događaju ovakvi nasilnički ispadi, a prema onome što govore Vukovarci, uglavnom ista grupa policiji odavno poznatih mladića narušava ionako krhak mir i suživot u Vukovaru.

- Nekog pretuku, gradonačelnik to reda radi javno osudi, napadače uhapse, izreknu im nikakve kazne i tako to završi. Mi roditelji moramo strahovati hoće li naša deca biti pretučena ni kriva ni dužna, što se upravo u subotu i dogodilo. E pa dosta bi bilo toga. Sad smo se organizovali i u subotu ćemo svi doći na veliki protest i tražiti da tome dođe kraj - najavili su roditelji petorice dečaka koje su pretukli mnogo stariji Boysi.

Samo su jednog od njih uhapsili iako se nezvanično saznaje da policija poznaje i ostale. Jedan je čak i bio uhapšen u Grčkoj zbog tučne koju su tamo izazvali. Za njima je raspisana poternica. A tog jednog, kako navode u policiji, prijaviće za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi, što je u odnosu na teške telesne povrede i frakturu lica i glave koje su pretrpeli dečaci, sasvim benigna kaznena odgovornost.

- Tuku oni decu i ispred škola, i u školi, i na ulici. Dokle će se to tolerisati?! Sad je grad na nogama, svi smo odlučni da ih sve kazne onako kako treba inače ćemo tome svi pristupiti drukčije, a to neće biti lepo ni poželjno - kažu zabrinuti roditelji i ističu kako više ne žele strahovati svaki put kad puste decu u grad u šetnju.

O svemu se oglasio i gradonačelnik Penava, koji je, kao i inače, samo izrekao osudu nasilja i istakao kako Vukovar ima nultu stopu tolerancije prema takvom nasilju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading