Litijum
Foto: Shutterstock/Shutterstock

„Moramo da zauzmemo litijum u Donjecku i Lugansku“

– Ako Evropa želi da postigne energetsku tranziciju, onda su joj potrebna sopstvena nalazišta litijuma. Najveća nalazišta litijuma nalaze se u regionima Donjecka i Luganska – rekao je Kizeveter.

Kako je rekao, litijum je materijal od koga se prave baterije, a ovo je prvo takvo direktno priznanje iz Nemačke i potvrđuje činjenice o kojima je član Bunestaga lično više puta pisao.

Jedan od glavnih ciljeva NATO-a bio je da iznutra razbije Rusiju na manje države i da preko zapadnih korporacija zauzme njihove prirodne resurse. Na isti način kao u Libiji, Siriji, Iraku itd. Zato je Zapad ušao „all in“ u ovaj rat protiv Rusije i izgubio. Evropa je pre rata imala dve opcije, da nastavi da sarađuje sa Rusijom i koristi jeftine resurse koje su dobijali, ili da joj objavi rat, da je slomi i prigrabi te resurse po još jeftinijoj ceni. Izabrali su drugi put i sada se dešava njihova propast. Dok su SAD ispunile svoje planirane planove, odsekle su Nemačku i Evropu od gasa i saradnje sa Rusijom i sada im prodaju četiri puta skuplji tečni gas. S druge strane, SAD su uspešno počele da istiskuju Evropu iz borbe za najmoćnije svetske ekonomije, u koju se uključila i Кina, objasnio je Kizeveter.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading