VLADA SMENJUJE BRĐANINA! Tek počinje rat Andreja Milovića i Demokrata oko direktora policije!
Printscreen

I ptice na grani znaju da će Milović, iako mu to nije u opisu posla, nastaviti sa istrajava na svojim rešenjima u bezbednosnom sektoru, želeći da pokaže da je on gazda, piše "Borba".

Sada su na potezu Demokrate, koje će, ili dići glas i neće dozvoliti da Milović krši zakon i kadrira u bezbednosnom sektoru ili će prihvatiti politički poraz, i dozvoliti da im Milović bude šef.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da će pripremiti predlog za razrešenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Odbor nije usvojio dva Brđaninova izveštaja, za period od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine. On nije došao na sednicu.

„Pre desetak dana sam, uz duboko poštovanje institucionalnog integriteta države, najavio važan korak u pravcu očuvanja reda i pravde unutar našeg sistema. Kao jedan od onih koji je u obavezi da čuva javni interes, obavijestio sam javnost da ću, ukoliko nadležni skupštinski odbor izrazi negativan stav prema izveštajima o radu Uprave policije za vreme mandata gospodina Brđanina, ili bilo kog drugog direktora, postupiti u skladu sa članom 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima. Ovaj korak nije samo proceduralni akt, već odraz naše posvećenosti vladavini prava i nepristrasnosti“, saopštio je Šaranović.

Pripremiću predlog za razrešenje i dostaviću ga Vladi i nadležnim komisijama, s punom svesti o težini i odgovornosti koju ovaj čin nosi. Svedoci smo trenutka u kojem se jasno pokazuje da je došlo vreme kada se sudske presude, odluke Skupštine Crne Gore i njenih radnih tela ne samo izriču i donose, već se aktivno uvažavaju i poštuju. Prošlo je doba kada je samovolja bila praksa. Ovo je vreme u kojem se institucionalni integritet, transparentnost postupanja i poštovanje zakona stavljaju na prvo mesto“, zaključio je Šaranović.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading