danilo šaranović
Foto: Printscreen/Youtube/ MediaBiro

Podsećamo, Odbor danas nije usvojio dva Brđaninova izveštaja, za period od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Šaranović ističe da je pre desetak dana, uz duboko poštovanje institucionalnog integriteta države, najavio važan korak u pravcu očuvanja reda i pravde unutar našeg sistema.

“Kao jedan od onih koji je u obavezi da čuva javni interes, obavestio sam javnost da ću, ukoliko nadležni skupštinski odbor izrazi negativan stav prema izveštajima o radu Uprave policije za vreme mandata Brđanina, ili bilo kog drugog direktora, postupiti u skladu sa članom 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima. Ovaj korak nije samo proceduralni akt, već odraz naše posvećenosti vladavini prava i nepristrasnosti”, saopštio je Šaranović.

Kazao je da, s obzirom na značaj ovog pitanja, čeka izveštaj Odbora za bezbednost i odbranu o ishodu današnje sednice.

“Odluke donesene na ovoj sednici će biti osnova za dalje postupanje u potpunosti u skladu sa zakonom i procedurama naše države”, naveo je.

Najavio je da će pripremiti redlog za razrešenje i dostaviti ga Vladi i nadležnim komisijama, s punom svesti o težini i odgovornosti koju ovaj čin nosi.

“Svedoci smo trenutka u kojem se jasno pokazuje da je došlo vreme kada se sudske presude, odluke Skupštine Crne Gore i njenih radnih tela ne samo izriču i donose, već se aktivno uvažavaju i poštuju. Prošlo je doba kada je samovolja bila praksa. Ovo je vreme u kojem se institucionalni integritet, transparentnost postupanja i poštovanje zakona stavljaju na prvo mesto”, zaključio je Šaranović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading