Vanja Gorčevska
Foto: Printscreen/4news.mk

Gde su Palevski i otmičari držali vozilo pre nego što su ga upotrebili 27. novembra, da li je otkriveno oružje kojim su žrtv ubijene, da li se radilo o istom oružju verovatno će ostati enigma do početka suđenja. Ministar Spasovski je odlučan da otvaranjem istrage sve odgovore treba tražiti u tužilaštvu.

„Podnošenjem krivične prijave, puna istraga ide Osnovnom javnom tužilaštvu. Svi ovi detalji razmatraju se u Osnovnom javnom tužilaštvu na osnovu prikupljenih podataka ili podataka koje će prikupljati javno tužilaštvo. Ne bih mogao da iznosim više informacija i to nije dobro za istragu jer ne možemo da je vodimo u medijima, to treba da se vodi u javnom tužilaštvu“, rekao je ministar Spasovski.

Nema potvrde da li MUP poseduje oružje kojim su izvršena ubistva. Sve te informacije, kao i veštačenja biće dostavljeni javnom tužilaštvu onog trenutka kada budu završeni, rekao je Spasovski.


Iz opozicionog VMRO-DPMNE ponovo sa optužbama da MUP, odnosno ministar Spasovski manipuliše javnošću povodom informacija da li su i kada krenuli u potragu za vozilom ubijenog Žežovskog i da ono nije registrovano na kamerama sistema „bezbednog grada“.

„Kao što smo već pitali, a Spasovski odbija da odgovori, da li je tačno da je vozilo registrovano na sistem „Bezbedan grad“ 24. novembra u 6.30 i 25. novembra u 21.15 na Madžari, danas smo potvrdili da je vozilo registrovano na sistem „Bezbedan grad“ u navedenim terminima i lokaciji, što ukazuje na još jednu laž MUP-a Spasovski“, rekao je Kovački.

Predsednik Stevo Pendarovski upozorio je da radikalne strukture i ekstremistički krugovi u zemlji koriste dvostruko ubistvo da promovišu svoja uverenja stanovništvu.

„Nažalost, sve češće smo svedoci nacionalističkih provokacija koje dolaze iz pojedinih političkih i verskih krugova, sa jedinim ciljem da se nametanjem svog pogleda na svet naruši stabilnost države i podriva demokratski poredak. Dobar deo ovih napada rezultat je propagandnih kampanja stranih centara ili njihove direktne infiltracije i podrške radikalnih političkih organizacija.
Nedavni tragični događaj koji se završio dvostrukim jezivim ubistvom izvukao je na površinu zanemarenu činjenicu da su neke od ovih radikalnih struktura ne samo aktivne u našoj zemlji, već i da njihova politika i govor mržnje mogu imati tragične posledice. Zato mislim da je primarni zadatak svih demokratskih političkih struktura jačanje otpora institucija i kontinuirana borba protiv ekstremista, bez dnevnopolitičkih kalkulacija“, rekao je predsednik Pendarovski.

Danas iz tužilaštva nema informacija da li su dobili kompletan obdukcijski nalaz, koji bi trebalo da odgovori na mnoga pitanja poput uzroka i vremena smrti i da li na telima žrtava ima tragova nasilja.

Pravda je saopštila da su sva neophodna dokumenta, prevedena, poslata diplomatskim kanalima turskim kolegama, od kojih za sada nema povratnih informacija.
BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading