Vanja Gorčevska
Foto: Printscreen/Facebook

Istražni organi Severne Makedonije su utvrdili početnu i krajnju tačku kidnapovanja i ubistva Vanje Đorčevske.

Prema pisanju portala "Skoplje1", više od 40 kamera za nadzor pokrivale su put kojim su se kretala vozila "reno" i "sitroen", u kom je prema istrazi, bila oteta devojčica.

Novinari postavljaju pitanje da li su snimci sa tih kamera pregledali u ponedeljak, kada je oteta devojčica, ili tek danima kasnije.

Kamere su gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, a nalaze se i u sporednim ulicama kroz koje su prolazili kidnaperi i ubice, zajedno sa Vanjom Đorčevskom.

Podsećamo, optuženi za otmice i ubistva Vanje Đorčevske i frizera Pančeta Žežovskog, suočavaju se sa problemom da angažuju branioce.

Njima je, prema dostupnim infor­macijama, dodeljen advo­kat po službenoj dužno­sti.

Zbog težine krivičnog dela koje im se stavlja na teret, obavezno je da ima­ju branioca. Zato je određen jedan advokat po službenoj du­žnosti za sve pritvorene.

Njegov identitet za sada neće biti otkriven, zbog revolta javnosti u ovom slučaju.

Glavni optuženi Ljupče Palevski i dalje čeka izručenje u Severnu Makedoniju. Kako je rekao ministar pravde Krenar Loga, on očekuje da će ga Turska relativno brzo izručiti, prenose Novosti pisanje makedonskih medija.

Ljupče Palevski

Društvene mreže

 

On je novinarima rekao da očekuje da će Turska naredene sedmice uzeti u proceduru zahtev Severne Makedonije za ekstradiciju Ljupča Palevskog Palča koji je po međunarodnoj poternci uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikesiru.

- Još je rano da se govori o bilo čemu. Relativno brzo očekujemo njegovo slanje u Makedoniju, ali treba da vidimo da li će iskoristiti sve pravne lekove i da li će sistem u Turskoj dozvoliti da ekstradicija bude na način kako smo mi tražili - rekao je Loga.

Napomenuo je da su su dokumenti turskim vlastima poslati i fizički i elektronskim putem, i preko Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije i ambasade u Turskoj.

- Dakle, verujem da će od ponedeljka svi naši zahtevi biti uzeti u obzir u daljem postupku u Turskoj - rekao je Loga.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading