Vanja i Ljupčo
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija

Ljupče Palevski je prvoosumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg frizera, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

U saopštenju se navodi da je Ambasada Severne Makedonije u Ankari dostavila Ministarstvu pravde notu Ministarstva spoljnih poslova Turske u kojoj se obaveštava da je Palevskom, po dopisu Kancelarije glavnog javnog tužioca grada Balikešira, određen je ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Istraga i protiv njenog oca

Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu, gde je stigao preko Srbije i Bugarske.

U slučaju otmice i ubistva devojčice i frizera 5. decembra, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice, Aleksandar Gorčevski.

Četvorica se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično delo otmice i dva ubistva na svirep način - jedno maloletnog lica i jedno iz koristoljublja, dok je peti osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog dela otmice maloletnog lica.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju prihvatio je juče predlog Tužilaštva i odredio pritvor od 30 dana vozaču koji je Palevskog prevezao iz Srbije u Tursku.

Ubijena dva sata nakon otmice

Devojčica je kidnapovana u ponedeljak, 27. novembra oko 7.30 časova, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog dela, ubijena je dva sata kasnije - oko 10.00 časova.

Njeno telo pronađeno je kod sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i izgoreli automobil „sitroen”, koji je korišćen za otmicu.

Pogledajte kako se Vanjim otac ponaša u pritvoru.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading