Hamas
Foto: Shutterstock/Shutterstock

"Pozivanje na Član 99, koji nije korišćen za rat u Ukrajini ili građanski rat u Siriji je još jedan primer Gutereševog pristrasnog i jednostranog stava", napisao je Koen na mreži X.

Prema njegovoj oceni, poziv na prekid vatre "sramoti poziciju" generalnog sekretara" i predstavlja "Kainov znak" na UN.

Izraelski ministar je ponovio da bi prekid vatre u ovom trenutku sprečio uništenje palestinske militantne grupe Hamas, koji čini ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, i omogućilo joj da nastavi da vlada u Gazi.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ranije ove nedelje prvi put se pozvao na član 99 Povelje Ujedinjenih nacija, koji omogućava šefu UN da skrene pažnju Savetu bezbednosti na svako pitanje koje, prema njegovom mišljenju, može da ugrozi očuvanje međunarodnog mira i bezbednosti i upozorio na "humanitarnu katastrofu" u Gazi, pozivajući na prekid vatre.

SAD su u petak stavile veto na rezoluciju u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o trenutnom prekidu vatre u Gazi.

Za rezoluciju je glasalo 13 članova SB UN, uz jedan uzdržan i jedan glas protiv.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Vladimir Đukanović “U RINGU” Najviše me pogodi kad mi kažu da sam lopov! Celu emisiju “U RINGU” sa Vladimirom Đukanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #uringu #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading