Bolesno dete
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Jedna nesavesna majka iz severnog dela Hrvatske koja je prošle godine ostavila svog 15-godišnjeg bolesnog sina samog kod kuće, bez ikakvog nadzora ili brige odrasle osobe, konačno je osuđena.

Reč je, inače, o detetu sa posebnim potrebama, koje ima IV stepen invaliditeta i dijabetes tip 2, kao i druge zdravstvene probleme.

Iako je bila svesna da dete ne može da se brine o sebi, uprkos tome što ima 15 godina, ona je odlučila da ga ostavi i ode sa prijateljima u provod iz koga ko zna kad bi se vratila da slučajno oko 13 sati narednog dana nije naišao dečakov otac koji ga je zatekao u užasnom stanju.

Naime, dečak je bio na suncu u dvorištu kuće, iznemogao, uplašen i zdravstveno je bio veoma loše. Nivo šećera u krvi bio mu je na zabrinjavajućem novu, dok je on sav izgoreo na suncu kosio travu. 

Odmah su odreagovale, po prijavi oca, sve institucije, koje su ustanovile da je majka ozbiljno ugrozila dete - i psihički i fizički. Ubrzo je protiv nje podneta i krivična prijava za zanemarivanje deteta, a ovih dana je stigla i kazna.

Majka je osuđena na deset meseci zatvora. Međutim, u zatvor neće ići jer je kazna uslovna, odnosno završiće iza rešetaka samo ukoliko krivično delo, za koje je osuđena, ponovi u naredne dve godine. 

Nije poznato da li je majka izgubila i starateljstvo nad detetom, čije je psihičko i fizičko zdravlje svojim postupkom ozbiljno ugrozila, niti šta se sada dešava sa dečakom.

Majka je inače uživala velike privilegije zbog bolesnog deteta, pa je čak imala i pogodnost rada na svega pola radnog vremena.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading