"POGREŠNO SMO SE RAZUMELI I POTCENILI RUSE" Mekgregor upozorava: SAD su došle do kraja...
Foto: Alo ilustracija

Pogrešno su se izračunali i potcenili Rusiju, naivno verujući da posle raspada SSSR-a mogu da rade šta hoće.

Ovo je rekao penzionisani pukovnik američke vojske, planer niza velikih vojnih kampanja, Daglas Mekgregor, na video blogu američkog analitičara Sajrusa Jansena.

„Pogrešno smo se razumeli i potcenili Ruse. Niko nije pažljivo ispitivao potencijalnu moć koju Rusija poseduje ili njenu sposobnost da odgovori na egzistencijalnu pretnju koja je postala Ukrajina.

Rusija nije bila pretnja Istočnoj Evropi kada je sve ovo počelo. A ako je to sada slučaj, onda to definitivno nije ono što bi Rusija htela da postane – to je zbog onoga što smo uradili.

Rusija je danas vojno i svakako ekonomski moćnija nego što je bila od 1980-ih. I ovo je u velikoj meri odgovor, posledica reakcije na nas i na ono što smo uradili u Ukrajini.

SAD su došle do kraja dugog i destruktivnog perioda u našoj istoriji, koji je zaista počeo posle 1991. godine.

Prošli smo kroz ovo tokom rata u Vijetnamu, oporavili se i izašli sa ciljem da to više nikada ne ponovimo, ali onda su posledice naše pobede ’91 stvorile iluziju da pobedimo svakoga koga smo želeli, uz minimalne gubitke.

I to nas je dovelo do katastrofalne situacije u kojoj imamo državni dug od 33 triliona dolara koji ne možemo da otplatimo“, rekao je on.

„Imamo problema sa finansiranjem vlade jer je ekonomija u užasnom stanju. Uništena je jer smo dobrovoljno deportovali ili oduzeli našu proizvodnu bazu i radna mesta zajedno sa njom“, zaključio je Mekgregor.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading