Erdogan u Grčkoj
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Erdogan, koji je stigao u posetu Grčkoj, sastao se sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu, nakon čega je ona dodala da "je važno održavati pozitivnu klimu" i da dve zemlje "rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusedskih odnosa u korist našeg naroda".

U toku je sastanak predsednika Turske i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, na kome se očekuje da će lideri razgovarati o ekonomiji, zdravstvu, obrazovanju, poljoprivredi, migraciji i turizmu, prenosi Rojters.

Grčka će pomoći težnjama Ankare da se turskim državljanima olakša ulaz u Evropsku uniju i, kao znak dobre volje, počeće ponovo da izdaje sedmodnevne turističke vize državljanima Turske za obilazak 10 grčkih ostrva koja se nalaze blizu turske obale.

Uprkos izrazima dobre volje, očekuje se mali napredak kada su u pitanju dugogodišnji problemi između dve zemlje, posebno što se tiče pomorske granice i resursa u Egejskom moru i istočnom Mediteranu, kao i etnički podeljenog Kipra.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal "ZAKUVAVANJE" SA SLAVICOM ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nažalost, volim sve da jedem Celu emisiju možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ Posebno hvala šminkeru Nedeljku Tišanoviću @Nency Star #alo #alodnevnenovine #aloonline #slavicadjukicdejanovic #kuvanje #hrana #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading