jasminko šahović
Foto: Printscreen/YouTube/PRESS Online Portal

Kako "Kurir" saznaje, na mestu zločina pronađen je DNK, koji bi mogao da bude ključni dokaz i trag koji vodi do ubice.

Bela boja

“Na mestu likvidacije nađen je opušak od cigarete bele boje. Detaljnom analizom utvrđeno je da se na opušku nalazi biološki materijal osobe ženskog pola, što istražitelje navodi na zaključak da je, još uvek, neidetifikovana žena umešana u zločin”, kaže naš izvor i dodaje:

“Nije utvrđen identitet osobe čiji je opušak pronađen, a izolovani DNK trag se ne poklapa ni sa jednim tragom koji se nalazi u postojećoj bazi podataka crnogorske policije. I dalje se radi na utvrđivanju identiteta ženske osobe koja je bacila popušenu cigaretu na mesto zločina i utrvđuje se njena tačna uloga, ali za sada se sumnja da ima veze sa nemilim događajem”.

Podsetimo, Šahović je ubijen 17. januara prošle godine u naselju Tološi u Podgorici, kad je nepoznata osoba pod njegov automobil stavila eksplozivnu napravu i aktivirala je nakon što je on izašao iz kuće. Crnogorski mediji tada su preneli da je Šahovićevo telo od siline detonacije izletelo kroz šoferšajbnu, a da su nakon eksplozije ulicom odjekivali meci koje je aktivirala eksplozija, jer je ubijeni kod sebe imao pištolj.

Kako dalje saznaje "Kurir" od dobro obaveštenog izvora, odbukcioni nalaz pokazao da je detonacija “škaljarcu” raznela noge i levu šaku

“Takođe, navodno su utvrđeni višestruki prelomi obje butne kosti, jedno stopalo je od ekpslozije odvojeno od ostatka tela. Šahović je u trenutku eksplozije imao alkohola u krvi”, kaže izvor upoznat sa slučajem i podseća da je supruga ubijenog prepoznala po tetovažama.

Ni motiv likvidacije Šahovića još uvek nije utvrđen, a istražitelji iz Crne Gore su naveli da je on bio pripadnik škaljarskog klana, pa se sumnja da je on još jedna žrtva u ratu dva zavađena kotorska klana – škaljarskog i kavačkog.

Društvo kriminalaca

Da pripadnici ove dve kriminalne grupe sve češće koriste pripadnice nježnijeg pola za svoje prljave poslove nije tajna, pa je mogućnost da je upravo žena možda aktivirala bombu postavljenu pod auto vrlo realna.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović ranije je za rekao da nije neobična situacija da devojke preko svojih momaka uđu u kriminalni milje, prenosi "Kurir".

“To se ne dešava lako, one prolaze niz testova, odaju im određene informacije i polako stiču poverenje u njih i daju im ozbiljnije zadatke. S druge strane, nekim ženama odgovara takav život, jer one pored kriminalaca imaju različite benefite, uživaju u bogatstvu, ne žele da se odreknu luksuza. Pojedinim ženama je takođe uzbudljiva i sama pomisao da budu u okruženju kriminalaca”, objasnio je kriminolog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading