PUTIN "ZALEPIO" NOVU ŠAMARČINU ŠOLCU Ceo svet mu se smeje...
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

 Iako nije doslovno pomenuo nemačkog kancelara Olafa Šolca, Putin je kazao da svi znaju o kome se radi.

Govoreći na sastanku sa mladim ruskim naučnicima, ruski predsednik je kazao da Nemačkom upravljaju zapadni partneri jer joj nedostaje suverenitet. On se osvrnuo na nastojanja EU da se odrekne ruskih energenata nakon eskalacije ukrajinskog sukoba, navodeći da je time Nemačka sama sebi nanela štetu.

- Ili evropske zemlje same okreću leđa jeftinoj energiji ili odluke donose njihovi saveznici iz Sjedinjenih Država iz političkih razloga. U tom smislu, energetska bezbednost EU pretrpela je udarac kad su Poljska i Ukrajina prekinule isporuke ruskog gasa preko svoje teritorije, a gasovod 'Severni tok' dignut u vazduh - kazao je Putin.

Godišnja konferencija za medije 14. decembra

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće godišnju pres-konferenciju 14. decembra. To će biti prva takva konferencija od početka rata u Ukrajini, budući da prošle godine nije održana.

- Vladimir Putin će 14. decembra sumirati rezultate godine, to će biti program - kao i ranije, projekat televizijskih kanala. Biće kombinovani format direktne linije i završne konferencije za medije predsednika - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, Kijev prima novac od Evrope, od Nemačke... dok je gas koji im je potreban iz Rusije prekinut.

- Nemci sve ovo gutaju zato što nemaju suverenitet. A nekim državnim liderima očigledno nedostaje dovoljno profesionalnih veština da donesu adekvatne i profesionalne odluke. Svi znaju ko je to, ceo svet im se smeje - zaključio je ruski predsednik.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Zakuvavanje - Ministar Mihailo Jovanović pokazao koliko je dobar kuvar! #alo #alonovine #alodnevnenovine #mihailojovanovic #kuvanje #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading